RSS

Zilele Filmului Japonez 25-28 februarie

13 Mar

Cu toate ca am mega intarziat cu acest mic review, voiam sa povestesc cum a fost la Zilele Filmului Japonez, editia de iarna 2014. Din 2008 sau 2009 tot merg la acest Festival (sau Festivalul de Filme Japoneze, depinde de perioada), de fel la editia din vara, insa anul acesta am apucat sa merg la 3 din cele 4 filme prezentate la Cinemateca Eforie.

In fiecare an sunt tot mai multi vizitatori, poate si pentru ca este intrare libera, insa se difuzeaza filme sau chiar animatii tare faine care merita vazute pe ecran mare.

Anul acesta am prins “Three for the road” (Yajikiita Douchu Teresuko), un film tare simpatic, dar fara un plot anume, destul de predictibil, si putin lipsit de esenta. A avut insa o cinematografie frumoasa si multe momente amuzante.

Joi ne-am dus la documentarul “Drops of Heaven” (Ten no Shizuku), despre mancare – in mare parte. Nu pot sa zic multe despre acest film pentru ca am atipit de cateva ori in prima jumatate, insa va recomand sa nu va uitati la el daca nu ati mancat inainte, pentru ca sigur o sa vi se faca foame. Documentarul devenea din ce in ce mai interesant spre sfarsit, iar cel mai dragut moment a fost cand ne-a aratat cum se cresc ciupercile. Weirdest thing ever though.

Vineri am vazut ultima parte dintr-o trilogie,  “Always – sunset on the third street” (Always sanchome no Yuhi), probabil cel mai digerabil film dintre toate cele 3. Cu toate ca a fost un film reusit pentru standardele japoneze, nu am putut sa nu remarc cat de americanizat era, de la toate cliseele posibile din filmele americane, la vorbitul nu tipic japonez, reactiile lor parca preluate total din vest si nu numai. Per total, este un film tare fain, unde granitele culturii nipone se imbina cu cele ale culturii vestice.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on March 13, 2014 in Events

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: