RSS

Lucruri care nu iti vor fi predate vreodata

20 May
Lucruri care nu iti vor fi predate vreodata

Toată lumea a auzit cu siguranță cel puțin o dată un discurs despre ce ar trebui sa faci cu viața ta, un discurs din ce in ce mai cliseic, mai sec si mai neadevarat. Dar ce merita cu adevarat stiut, lucrurile acelea micute, pe care le inveti involuntar, pe care nu ti le explica nimeni, cele care conteaza cu adevarat?

In primul rand nu trebuie sa fii de acord cu orice spune cineva care iti este superior – fie ca varsta, fie ca iti este profesor, parinte, etc. Ai si tu un cap, o personalitate, poti sa iti expui punctul de vedere, daca este cazul, intr-un mod politicos, fara a deranja pe cineva. Nu trebuie sa accepti tot ce ti se zice fara a pune intrebari. Nu esti un robotel care “munceste, nu gandeste”.

In al doilea rand, nu-ti programa distractia in functie de altii. Daca toata lumea iese intr-o vineri sau sambata seara, nu inseamna ca esti si tu obligat sa iesi in oras in acele doua seri, numai pentru ca asa ar fi “norma”. Daca vrei sa ramai acasa sa te uiti la un film, sa iti termini cartea pe care ai inceput-o acum o luna, sau jocul pe care l-ai inceput prin ianuarie (pe care il termini in 3 zile maxim, iti tot spui, uitandu-te cu jind la iconita jocului), nu trebuie sa te simti stingherit de alegerea ta. Pana la urma, ideea e sa te simti tu bine in timpul liber, iar daca o iesire in oras nu iti surade, de ce ai alege asta?

De asemenea, ni se spune mereu sa invatam, ceea ce nu e un lucru rau. Ni se spune sa citim multe carti, sa ascultam muzica buna, sa ne uitam la diverse filme, sa mergem la teatru si tot asa. Nu este gresit sa facem asta, insa ar trebui sa ni se spuna sa mai si cream din cand in cand, nu numai sa preluam informatii, ci sa si dam. Este important pentru fiecare dintre noi sa fim creativi si sa mai scriem, sa desenam, sa aducem ceva nou in lume. Precum este mentionat si in cartea “Never let me go” de Kazuo Ishiguro, creatiile noastre sunt dovada sufletului nostru, sau cel putin asa este crezut.

Si nu in ultimul rand, nu exista “guilty pleasures”. Nu inteleg conceptul de a face pe cineva sa se simta vinovat din cauza preferintelor sale, fie in materie de muzica, filme, carti sau altele. Nu trebuie sa te justifici nimanui ca iti place Harlem Shake, ultimul hit al Rihannei sau vreo trupa screamo mainstream. Iti place si punct.

 

Desigur, mai sunt si altele, dar voi continua alta data, intrucat nu imi mai vine nimic in minte acum. 🙂

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on May 20, 2013 in Uncategorized

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: